Back-up maken

WordPress back-up maken

Hoe kan je het beste een WordPress back-up maken? Aan het eind van dit artikel weet u hoe u een back-up kunt maken en hoe u deze terug kunt plaatsen.

Wat is een back-up

Een back-up is een belangrijke stap in het veilig stellen van de WordPress website bij een calamiteit zoals een gehackte site of een virus aanval. Aan het eind van dit artikel weet je hoe je van een WordPress website een back-up kan maken en hoe je deze terug kunt plaatsen. Ik leg uit waarom back-ups nodig zijn en wat nodig is voor een goede back-up. Ook leg ik diverse goede back-up plug-ins uit die je kunt gebruiken zoals BackWPup en Akeeba back-up maar ook site duplicatie tools als XCloner en Duplicator.
Een back-up maken is relatief eenvoudig, een back-up terug zetten is een stuk ingewikkelder en vergt naast tijd ook kennis en oplettendheid. Een back-up plan opstellen is belangrijk want geeft je rust bij een calamiteit, omdat je weet dat er een goede back-up van de WordPress site is.

Wat heb je nodig

Om een back-up te kunnen maken heb je het volgende nodig.

  • Een WordPress website op een gehoste server met beheerderstoegang.
  • Om een back-up terug te zetten heeft u bestandsoverdracht toegang FTP nodig en toegang tot de database met behulp van bijvoorbeeld phpMyAdmin nodig.
  • Natuurlijk basis kennis van WordPress en het installeren van plug-ins.

Ja, help mij bij een back-up maken. Ik wil nu graag een afspraak maken.