Website verhuizen naar een hostingbedrijf

WordPress website verhuizen naar een ander hostingbedrijf

Ik leg uit wat er komt kijken bij WordPress verhuizen naar een ander hostingbedrijf zoals de keuze van de juiste plug-in en het maken van de database.

Gedegen en zorgvuldig te werk gaan

Om een WordPress website te verhuizen ga ik gedegen en zorgvuldig te werk. Ik vindt het ook belangrijk om zo veel mogelijk down-time te vermijden dus ik zorg ervoor dat de website zo min mogelijk tijd uit de lucht is.

Het verhuizen van een website is een complex proces maar met mijn jarenlange ervaring weet ik wat te doen.

De verschillende redenen voor het verhuizen van een website

Er zijn diverse redenen waarom je een website wil verhuizen. Wellicht ben je ontevreden over de klantenservice van de huidige hostingprovider. Het kan ook zijn dat je om financiële redenen wilt verhuizen of dat de website te traag is.

Ik heb goede ervaring met een professionele Nederlandse hostingprovider die zelden storingen heeft maar vooral ook een uitstekende helpdesk heeft. Ik verhuis graag jouw WordPress website naar dit bedrijf. Omdat dit bedrijf zich in Nederland bevindt is ook de strenge Nederlandse regelgeving voor privacy van toepassing.

Mail adressen aanmaken en instellen

Als het nodig is verhuis ik ook de mail van de oude- naar de nieuwe hostingprovider en zorg ik er voor dat de mail adressen ook aangemaakt worden. Ik leg je goed uit hoe je de verschillende mailadressen moet instellen op apparaten zoals computer, tablet en smartphone. Mocht je het zelf te ingewikkeld vinden dan help ik daarbij, eventueel op afstand.

Domeinnaam verhuizen

Naast het verhuizen van de WordPress website, die bestaat uit bestanden en de database, heb ik ook de verhuiscode van de domeinnaam nodig. De domeinnaam is geregistreerd bij een domeinnaam instantie en voor Nederlandse domeinnamen is dat het bedrijf SIDN. Jouw huidige provider kan je de verhuiscode mailen. Een domeinnaam verhuiscode wordt ook wel token of EPP code genoemd. Let goed op, zeg niet je domeinnaam op maar vraag alleen om de verhuiscode!

Informatie die ik nodig heb bij een WordPress verhuizing

Om de verhuizing soepel te laten verlopen heb ik wat technische gegevens van jouw huidige hostingprovider nodig  zoals:

  • Domeinnaam verhuiscode.
  • FTP login gegevens.
  • Controlpanel inloggegevens van bijvoorbeeld DirectAdmin, cPanel, Plesk et cetera.
  • WordPress inloggegevens.
  • Eventueel mail account namen en inloggegevens.

Testen van de website na verhuizing

Na het verhuizen van de website wordt de site goed getest alvorens ik opdracht geef om de domeinnaam te verhuizen. Het verhuizen van de domeinnaam kan 48 uur in beslag nemen maar meestal is het in 6 uur geregeld.

“Albus Webdesign, voor al uw WordPress website verhuizingen!”

WordPress website verhuizen

Ja, ik wil mijn website verhuizen. Ik wil nu graag een afspraak maken.