Responsive website

Responsive website

Een responsive website zorgt voor een optimaal bereik van jouw website. Een website die ook zichtbaar is op een smartphone of tablet, is een must! Maar wat is nu een website die responsive, of in het Nederlands schaalbaar is?

Een e-mail campagne

Stel je eens het volgende voor. Jij hebt een e-mail campagne opgezet en de kans is heel groot dat via de smartphone de mail geopend wordt. Als dan ook door de mogelijke klant jouw WordPress website bekeken wordt en deze is moeilijk te bekijken, haken mensen af.

  • Bijna 8,5 miljoen Nederlanders bezit een smartphone, het bereik is dus gigantisch.
  • Door jouw website responsive te maken, geschikt voor alle formaten apparatuur, trekt de boodschap direct de aandacht.
  • Bij een slecht leesbare website die niet responsive is, heb je grote kans dat mensen afhaken. En dat is nu juist wat je niet wil!
  • Een responsive website vergroot het bereik en daarmee jouw perspectief.

Responsive ontwerp

Een responsive ontwerp is een website met een code die naar de grootte (maat) van het scherm kijkt. Detecteert de code dat de website alleen op een groot scherm te zien is, dan krijg je de klassieke weergave. Met een responsive ontwerp krijg je op een kleinr tablet of een klein telefoonscherm een eenvoudiger mobieloverzicht van de inhoud. Het is dezelfde inhoud, maar op een andere manier gerangschikt.

Afhankelijk van jouw wensen, is er een aantal mogelijkheden die ik voor je kan realiseren. Jouw website uitstekend zichtbaar op een smartphone of tablet, dus geschikt voor alle apparaten? Ook daar kan ik voor zorgen!

Google’s manier Mobile First

Google kijkt tegenwoordig bij veel websites eerst of de website op mobiel goed te bekijken is. Omdat tegenwoordig een website nog vaker op een smartphone (mobiele telefoon) wordt bekeken, gaat Google uit van de Mobile First strategie. De website moet op mobiel er perfect uitzien. Dus tekst moet de juiste grootte hebben, tekst en plaatjes moeten niet te dicht bij de rand staan, menu knoppen moeten met de duim of vinger goed aan te klikken zijn, en zo voorts.

(deze pagina is bijgewerkt op vrijdag 17 april 2020)