Ook het omzetten van een Wix website naar WordPress is door mij mogelijk. Ik heb al jaren ervaring in het beheer van Wix websites van klanten. Wix heeft een WYSIWYG websitebuilder wat het relatief gemakkelijk maakt om een website te maken. Het nadeel ervan is dat het vrij arbeidsintensief is en dat je beperkt bent in de functionaliteiten die Wix biedt. WordPress kan je bijna onuitputtelijk uitbreiden als er een functionaliteit is die ontbreekt.
Alle functionaliteiten die Wix heeft kan je ook bij WordPress vinden. Zoals onder andere een websitebuilder, sjablonen die gebruikt kunnen worden, blog, responsive of schaalbaarheid dus goed te bekijken op mobiel of tablet.
De nadelen van Wix zijn dat:
- De ontwerpvrijheid beperkt is.
- Je hebt geen controle over de webhosting.
- Abonnementskosten als je een meer uitgebreide website wil.
- URL structuur kan lastig zijn.
- Beperkte gegevensexport.
- Langzamere laadtijd.
Het is belangrijk om je specifieke behoeften en doelen te overwegen bij het kiezen van een websitebouwplatform. Voor eenvoudige websites kan Wix een uitstekende keuze zijn vanwege de beschikbare functies. Voor een uitgebreide website tot zeer complexe projecten én voor maximale controle over de hostingomgeving, zou je alternatieve platforms moeten overwegen zoals WordPress.
Bij WordPress heb je volledige eigendom en controle over de website. Dat is een groot voordeel.
Het marktaandeel van WordPress is aanmerkelijk grote dan Wix. Meer dan de helft van alle websites wereldwijd is met WordPress gemaakt. Wix had in januari 2022 een aandeel van 2,9 procent, Joomla 2,6 procent, Shopify 6,6 procent en WordPress 65,2 procent. Bron: tooltester.com
Damiaan van Vliet is WordPress front-end developer bij Albus Webdesign. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de ICT sector. Zijn kernwaarden zijn geduldig, doelgericht en gestructureerd. Hij stemt zichzelf af op de wensen van de klant en houdt de zaken eenvoudig waar dat kan.