Een onderneming toevoegen aan Google Maps

Google Maps is een kosteloos online kaartendienst van Google waar mede u de locatie in kaart kunt brengen wanneer u op zoek bent naar inlichtingen zoals land, stad, adres en zelfs bedrijven. Als u uw onderneming toevoegt aan Google Maps, wordt dit weergegeven in een prominente rang in de zoekresultaten van Google. De dienstverlening van uw onderneming zullen uitvoerig worden getoond en u zult meer klanten aantrekken!

Om uw onderneming op Google Maps te plaatsen, dient u eerst naar de Google Maps pagina te gaan (zie https://maps.google.nl/). Als u al een Google-account heeft, log dan in. Anders, dient u een account aan te maken (zie https://accounts.google.com/NewAccount).

Na het registreren, klikt u links op “plaats uw onderneming op Google Maps”. Google zal u vragen om een formulier in te vullen om een bedrijfsvermelding te maken die wordt weergegeven in Google Maps. Vul alle velden in voor het beste resultaat.

Kies de classificatie van uw onderneming, openingstijden, enzovoorts. Deze inlichting is kostbaar voor uw klantenkring, dus zorg ervoor dat alle stappen opgevolgd worden.

In het navolgend venster, voegt u foto’s of video’s toe. We raden u vriendelijk aan dat u een aantal foto’s plaatst om een grotere zichtbaarheid te geven aan uw onderneming.

Tot slot, Google heeft een vorm van contact nodig om uw melding te valideren in Google Maps. Kies één van deze keuzes: telefoon, sms of briefkaart! Welke optie u ook kiest, Google zal u een wachtwoord toezenden om uw account bekrachtigen en om in te loggen.

Photo credit: surrealpenguin / Foter / CC BY-SA

Plaats een reactie