IP-adres uitsluiten van Google Analytics

Om je IP adres bij Google Analytics uit te sluiten heb ik een korte handleiding hieronder geplaatst. Wanneer je je eigen website bezoekt, wil je waarschijnlijk niet dat die bezoeken de Google Analytics gegevens vervuilen. Of van alle werknemers in jouw kantoor als dat het geval is.

Zodra je Google Analytics hebt ingesteld, moet je je eigen IP-adres en alle andere IP-adressen uitsluiten die de gegevens niet mogen vervuilen. Alle computers die gebruik maken van hetzelfde netwerk moeten hetzelfde IP-adres hebben, dus je verzamelt de IP-adressen van (Wi-Fi) netwerken die je wil uitsluiten.

Wat is mijn IP-adres?

Ga naar whatsmyip.org om je IP adres te vinden. Doe dit voor alle netwerken die je wilt uitsluiten van Google Analytics. Doe hetzelfde voor alle andere Wi-Fi netwerken (evenals alle telefoons/tablets die gebruik maken van mobiele gsm masten om het internet te gebruiken in plaats van Wi-Fi).

  1. Log in op Google Analytics en selecteer het profiel
  2. Selecteer het Admin menu
  3. Onder Account selecteert je Alle filters
  4. Klik Filter toevoegen
  5. Geef het filter een naam (kan van alles zijn, ik gebruik het IP-adres)
  6. Laat Filtertype als voorgedefinieerd
  7. Het moet luiden: Uitsluiten + verkeer van de IP-adressen + die gelijk zijn aan
  8. Voer het IP adres in

Alle historische gegevens zullen nog steeds vervuild zijn met bezoeken van je IP-adres, maar nu tenminste niet meer! En wees niet verbaasd als de analytics gegevens dalen – in ieder geval worden je bezoeken nu uitgesloten en kan je beginnen met het verkrijgen van meer accurate gegevens om uw website en marketing beter te verbeteren.

Google Analytics filter IP adres

Plaats een reactie