Eenvoudig WordPress vertalen

Als je maar een paar woorden of zinnen wil vertalen kan je met de Say What plugin eenvoudig WordPress vertalen. Dit geldt ook voor een plugin als WooCommerce.

Mocht er al een goede vertaling voorhanden zijn maar je bent niet tevreden over de vertalingen dan kan je daar ook Say What daarvoor gebruiken.

Installeren van de plugin

Download de plugin vanaf https://wordpress.org/plugins/say-what/

Na het installeren kan je via het Dashboard, Extra, Text changes de vertalingen aanpassen. Een voorbeeld voor een WooCommerce vertaling; vul het volgende in.

Original string: Sort by average rating
Text domein: woocommerce
Replacement string: Sorteer op waardering

Eenvoudig WordPress vertalen 01

Een paar voorbeelden van vertalingen

Eenvoudig WordPress vertalen 02

Originele tekst opzoeken

Weet je niet wat de originele tekst was, bijvoorbeeld omdat de tekst al vertaald is met language files, dan kan je via het Poedit programma met taalbestanden zoals de woocommerce-nl_NL mo en po bestanden de tekst opzoeken.

Weet je niet wat je bij text-domain moet neerzetten (bij WooCommerce is het duidelijk) dan moet je in het PHP bestand kijken waar de tekst voorkomt.

Eenvoudig WordPress vertalen 03

Open nu het php bestand (in dit voorbeeld rd_blog.php, ga naar regel 1129) en daar vind je het text-domain (in dit voorbeeld “thefoxwp” dat is een veelgebruikt WordPress thema).

Eenvoudig WordPress vertalen 04

Plaats een reactie