Jouw Google+ profielfoto koppelen aan zoekresultaten binnen Google

Met WordPress kun je een foto van jezelf naast je zoekresultaten in Google laten zien door je aan te melden en je website en/of webblog te koppelen. Door je WordPress-profiel te koppelen aan je Google+ account kan Google je profielfoto gebruiken bij de zoekresultaten.

Zorg wel dat je de SEO for WordPress plugin by Yoast hebt geïnstalleerd want anders zie je bij stap 1 niet de juiste velden.

 

Stap 1

Ga in WordPress naar “Gebruikers > Je Profiel” en vul bij Contactinformatie de URL van je Google Plus-profiel in.

WordPress voegt nu automatisch een regel code toe aan alle berichten die door jou geplaatst zijn.

<link rel=”author” href=”https://plus.google.com/u/0/100645377186936481631”/>

Om te controleren of dit gelukt is, bekijk je de broncode van een pagina op jouw website en controleer of bovenstaande code in de <head>-sectie van de pagina staat.

 

Stap 2

Ga naar je Google+ profiel (als je ingelogd bent bij Google klik links bovenin op jouw naam), dan klik links op Startpagina knop en dan op profiel en dan bovenaan op knop Over. Als je verder naar beneden scrollt zie je de optie “Bijdrager aan“, of in het Engels “Contributor to“. Klik op “aangepaste link toevoegen” of “add custom link” en vul je eigen URL in. Sla de wijzigingen op.

 

Stap 3

Om te testen of het werkt kan je natuurlijk op Google gaan zoeken, maar de kans is groot dat je foto daar nog niet zichtbaar is. Het zal pas zichtbaar worden wanneer Google de pagina weer doorzoeket (crawlt). Een snelle manier om te testen is de Google Structured Data Testing Tool. Dit is een onderdeel van de Webmaster Tools (hulpprogramma’s voor webmasters). Hier vul je de URL van je website of blog bericht inen klik op “Voorbeeld“. Als je het goed hebt gedaan krijg je iets te zien als hier onder.

googleprofiel03
Artikel door: Damiaan van Vliet

Plaats een reactie