WordPress uitgelichte afbeelding

Uitleg over de uitgelichte afbeelding

Een uitgelichte afbeelding (of in de Engelse taal: featured image) is een plaatje dat in WordPress aan berichten kan kleven. Dit zorgt daar – bij sommige thema’s – ervoor dat dit plaatje bij je bericht komt te staan bij archieven, categorieën plus verschillende blogpagina’s.

Uitgelichte afbeelding instellen

Om een uitgelichte afbeelding in te stellen voor een bericht in WordPress, kijk je tijdens het bewerken van het bericht (in de editor) rechts onderin naar het veld “Uitgelichte afbeelding” en klik je op “Stel uitgelichte afbeelding in”.

WordPress-uitgelichte-afbeelding-instellen

Let op! Als je deze keuze niet ziet, kan het bestaan dat deze verscholen is. In die kwestie scroll je naar bovenin en klik je rechtsboven op “Scherminstellingen“. Bij het menu dat zich nu uitvouwt, selecteer je “uitgelichte afbeelding” aan.

WordPress-uitgelichte-afbeelding

Uitgelicht plaatje voor pagina’s

Het is ook mogelijk dat je een uitgelichte afbeelding kunt instellen voor de Pagina’s op je WordPress site. Dat is gewoonlijk niet noodzakelijk, maar in enkele voorvallen kan het zijn dat je thema hier wat mee doet. Alsmede kan het daarvoor zorgen dat je pagina’s er in je zoekresultaten beter uit zien, omdat die dan bovendien een afbeelding beschikken.

Uitgelichte afbeelding in uitgebreide thema’s

In uitgebreide WordPress thema’s is een uitgelicht plaatje vaak doorslaggevend, omdat die in een slider worden gebruikt. Heb je een website of weblog zonder uitgelichte afbeeldingen en schakel je over naar een thema dat daar zonder die afbeeldingen niet professioneel uit ziet? In dat geval kan het handig zijn om een standaard uitgelichte afbeelding in te stellen.

Plaats een reactie