Adobe Photoshop pen tool en Wacom tablet

 

De pen tool is een handige tool die niet door veel mensen die met Adobe Photoshop werken wordt gebruikt. Als je hier de eerste keer mee aan de slag gaat lijkt het een onhandige tool maar het is echter een mooie tool om vloeiende rondingen te maken.

 

Met de pen tool plaats je ankers en kun je paden maken. Een pad heeft grote voordelen, met geen enkel ander selectie gereedschap kun je mooiere rondingen maken. Daarbij komt dat wanneer je een pad gemaakt hebt je het PSD bestand met het pad kan opslaan. Het ermee leren werken vereist wel oefening en geduld!

 

Tip, gebruik ingedrukt de ALT knop om de richting van het pad te laten wijzigen en de CTRL knop om een anker punt op te tillen en te wijzigen.

 

Helemaal fantastisch werkt het als je een Wacom tablet gebruikt. Zelf gebruik ik de Wacom Intuos 4 wat een professioneel tablet is voor teken- en retoucheerwerk. Dankzij de expresskeys en de nieuwe touch ring voor het scrollen door de verschillende functies een zeer handig tablet. Het wordt een reclamepraatje, maar Wacom heeft door de gebruikte materialen, de drukgevoeligheid, het links- of rechtshandig kunnen gebruiken, de software, zelfs de lengte van de USB-kabel, een goed product neergezet, er is allemaal over nagedacht.

 

wacom intuos4 tekentablet

Plaats een reactie