Waarom zou ik een Gravatar willen en wat is dat nu precies?

Een Gravatar is een avatar (een persoonlijke afbeelding dat je gebruikt bij je profiel) dat je plaatst op de server van gravatar.com en daar constant voor jou beschikbaar is, als avatar bij jouw reactie op eWordPress gravatar keuzeen blog. Anders gezegd, het is een plaatje van jou op het internet. Het volgt je waar je gaat. Of je nou een reactie op mijn blog plaatst, of op het blog van iemand anders, jouw herkenbaar plaatje of foto wordt er bij geplaatst door Gravatar. Het ziet er niet alleen veel mooier en professioneler uit, maar is tevens ook goed voor jou. Iedere toelichting op een weblog leidt naar jouw eigen blog, zorgt voor bezoekers en zelfs klanten voor jouw blog en de gravatar zorgt voor visuele herkenning.

Verander de saaie WordPress gravatar in een foto of grappig plaatje.

WordPress gravatar Damiaan van Vliet

Het is sowieso verstandig om vaak andere blogs te lezen en er opmerkingen te plaatsen. Niet alleen maak je jezelf daarmee herkenbaar en tastbaar, de blogger en de lezers zullen ook jouw blog (meer) bezoeken en een opmerking schrijven. Google houdt daar ook van; websites waar wat gebeurt halen een hoge score in Google. Men noemt dat Social Media optimalisatie.

Wil jij ook een gravatar?

Ga naar http://nl.gravatar.com/ en meld je aan. Na bevestiging, activering en het aanmaken van een account kun je een foto of plaatje uploaden. Gravatar koppelt nu het e-mailadres wat je hebt opgegeven bij je aanmelding aan het e-mailadres wat je gebruikt bij het plaatsen van een reactie op een blog. Het is dus ook slim meerdere e-mailadressen op te geven in je Gravatar account.

 

 

Photo credit: jared / Foter / CC BY

2 gedachten over “Waarom zou ik een Gravatar willen en wat is dat nu precies?”

  1. Bedankt Annemieke voor de reactie. Nu kunnen anderen ook zien hoe een Gravatar werkt bij een blog als deze want jij hebt dat (natuurlijk) ook zie ik.

    Beantwoorden

Plaats een reactie